Шукати в цьому блозі

неділя, 2 жовтня 2016 р.



29 вересня Володимирецька ЗОШ №1  вшановувала жертв Голокосту в Україні – масового вбивства євреїв 29 – 30 вересня 1941 року в Бабиному Яру в Києві.
     Під час німецької окупації Києва у 1941-1943 роках Бабин Яр став місцем масових розстрілів нацистами євреїв та ромів, радянських   військово-полонених, в’язнів Сирецького концтабору,  а також радянських підпільників, членів Організації українських націоналістів, душевнохворих та ін..
     Лише за два дні 29-30 вересня 1941 року було розстріляно майже 34 тисячі євреїв. Усього протягом двох років у Бабиному Яру розстріляно від  100 тис. до 150 тис. людей. Точну кількість жертв встановити неможливо, бо під час відступу німці змушували в’язнів концтабору викопувати та спалювати трупи загиблих.
      У Володимирці, як і у більшості містечок України був власний « Бабин Яр». Останнім прихистком для місцевих євреїв стало урочище « Смолярня», що в напрямку Жовкинь. 28 серпня 1942 року саме тут нацистськими військами було розстріляно три тисячі євреїв.
     Учителями суспільних дисциплін школи було проведено годину пам’яті

 « 75 – річниця вшанування жертв Голокосту в Україні – трагедія Бабиного Яру», та організовано пішохідну екскурсію до урочища Смолярня де біля пам’ятного знаку відбулось вшанування жертв Голокосту.

Немає коментарів:

Дописати коментар